Προβλήματα στις επιχειρήσεις από τη συνεχιζόμενη απεργία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Προβλήματα στις επιχειρήσεις από τη συνεχιζόμενη απεργία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 9247/28.03.08

Προς Υπουργούς:
- Εμπορικής Ναυτιλίας
- Εθνικής Οικονομίας


Πολύπλευρες και σοβαρές φαίνεται να είναι οι συνέπειες των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δύο μεγάλα εμπορικά λιμάνια της χώρας μας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν τα πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς η συνεχής και μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγική διαδικασία επιφέρουν μεγάλες αυξήσεις και στις τιμές των προϊόντων.

Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος η κατάσταση είναι οριακή, καθώς περίπου 30.000 κοντέινερ με προορισμό τα ελληνικά λιμάνια του Πειραία και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην Μεσόγειο, μη μπορώντας να προσεγγίσουν τα ελληνικά λιμάνια και να εκφορτώσουν. Την ίδια στιγμή χιλιάδες κοντέινερ με ελληνικά προϊόντα προς εξαγωγή παραμένουν στα λιμάνια. Επιπλέον οι διεθνείς μεταφορικές εταιρείες διακόπτουν τα δρομολόγια προς τα ελληνικά λιμάνια, ενώ το κόστος που έχει επιφέρει η όλη αναστάτωση της λειτουργίας των λιμανιών με τα εναλλακτικά δρομολόγια και τις υπερ-παραμονές επιφέρει πληθωριστικές τάσεις. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές μεταφορικές εταιρείες διπλασιάζουν από τις αρχές Απριλίου τα μεταφορικά των προϊόντων από και προς τα λιμάνια.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια του Πειραία και της Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων της χώρας και πλήττοντας την ελληνική οικονομία.
Η συνέχεια της αποχής των εργαζομένων στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραία από την εργασία το Σαββατοκύριακο και τις υπερωρίες έχει ως αποτέλεσμα εκτενείς καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση και φορτοεκφόρτωση των φορτηγών πλοίων, ενώ το κόστος ανεβαίνει, καθώς κάθε εμπορευματοκιβώτιο στην εκφόρτωση επιβαρύνεται με επιναύλιο ανάλογα με το λιμάνι στο οποίο γίνεται η εκφόρτωση. Παράλληλα μεγάλες ποσότητες προϊόντων παραμένουν αποθηκευμένα σε γειτονικά λιμάνια, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν δέχονται φορτία με προορισμό την Ελλάδα.
Ως εκ τούτων οι Έλληνες επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ πολλά είναι τα συμβόλαια τα οποία ακυρώνονται καθώς δεν τηρούνται οι χρονικές προθεσμίες.
Την ίδια στιγμή οι συνέπειες των απεργιών είναι εμφανείς καθώς στην ελληνική αγορά σημειώνεται ήδη έλλειψη πολλών πρώτων υλών εποχιακών πασχαλινών εμπορευμάτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα πρόκειται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης;

- Σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να προχωρήσει στην λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια, όπως η αναστολή κάποιων μηνών της καταβολής του ΦΠΑ, των υπολοίπων παρακρατούμενων φόρων, δόσεων του φόρου εισοδήματος και των ληξιπρόθεσμων χρεών, των πλειστηριασμών και της καταβολής τρεχουσών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών από την αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων λόγω των κινητοποιήσεων στα λιμάνια της χώρας;

- Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να μην σημειωθούν ελλείψεις στην αγορά εν όψει των εορτών του Πάσχα, ως αποτέλεσμα της απεργίας;

 

Απαντήσεις Υπουργείων